El COI reconeix provisionalment Kosova

La Junta executiva del comitè Olímpic Internacional (COI) ha reconegut provisionalment el Comitè Olímpic de Kosova. El reconeixement definitiu es pot produir aquest mes de desembre, en la propera sessió d’aquesta junta, que tindrà lloc a Mònaco.

El Comitè Olímpic de Kosova es va constituir l’any 1992 i té, en aquests moments, una trentena de federacions adherides, tretze de les quals són corresponen a disciplines olímpiques. D’aquestes, tretze, sis federacions ho són de ple dret i set ho són de manera provisional.

D’entre els requisits que es demanen, per formar part del COI, un fa referència al fet que el comitè olímpic que ho demani pertanyi a un estat reconegut internacionalment. Almenys, formalment, aquest és el cas de Kosova, que en aquests moments és reconegut per 108 estats, dels 193 que conformen l’ONU. De tota manera, malgrat això, 205 països han estat reconeguts, esportivament, pel COI, la qual cosa demostra que aquest no és l’únic requisit ni el definitiu. Un exemple d’això és, per exemple, el reconeixement de Palestina.

Ara fa unes quantes setmanes es van endegar una campanya Kosovo wants to play, que té com a objectiu el ple reconeixement internacional, a nivell esportiu, de Kosova.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s