Tres apunts sobre Sèrbia: balanç definitiu de les inundacions, increment del nombre de persones que demanen asil i visita de Vucic a Moscou

Balanç de les inundacions

El president de Sèrbia, Tomislav Nikolic, ha fer públiques aquesta setmana les dades definitives, oficials, sobre els danys, humans i materials, provocats per les inundacions del mes de maig a Sèrbia.

Segons les dades aportades pel president, el nombre de morts provocats pels aiguats puja a la xifra de cinquanta-set, el nombre de persones evacuades va ser de 31.879, de les quals unes 25.000 d’Obrenovac, la ciutat que va patir amb més duresa les inundacions.Finalment, pel que fa als edificis afectats de manera molt greu, superen el nombre de 2.200.

Increment de les demandes d’asil

Aquest últim any uns, aproximadament, 22.500 ciutadans serbis han demanat asil a la Unió europea. Aquesta xifra representa un increment del 17% si la comparem amb la de l’any anterior. La majoria de les persones que demanen asil són, sobretot, albanesos, de la vall de Presevo i de Bujanovac, i roms. Els llocs de destí més sol·licitats són Alemanya, Suècia i Suïssa. En aquests tres països hi ha comunitats albaneses sòlidament establertes des de fa molts anys.

Visita de Vucic a Moscou

Aquesta setmana, el cap de govern serbi, Aleksandar Vucic, ha fet un viatge oficial a Moscou, on ha tingut reunions de treball amb Vladímir Putin i amb Dmitri Medvedev, president i cap de govern respectivament de Rússia.

L’objectiu de la visita és consolidar els lligams entre Sèrbia i Rússia, tenint en compte que Sèrbia ha començat les negociacions per a la integració a la Unió Europea. Tot i això, Rússia no deixa de ser un dels principals clients i proveïdors de Sèrbia. Per aquest motiu, el govern serbi pretén que les relacions entre tots dos països no se’n ressentin.

D’altra banda, pel que fa al conflicte d’Ucraïna, no hi ha hagut posicionaments clars, sobretot pel fet que Rússia s’ha desmarcat dels milicians de la Ucraïna oriental, i perquè Sèrbia ha mantingut una política molt ambigua, apel·lant en tot moment al diàleg entre les parts.

Putin ha anunciat que a finals d’any visitarà oficialment Sèrbia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s