El govern macedoni vol blindar la institució del matrimoni

El govern macedoni, dirigit per Nikola Gruevski, ha anunciat la intenció de tirar endavant una reforma constitucional per tal que el matrimoni quedi definit com la unió estable d’un home i d’una dona. Aquest anunci el va fer el portaveu del govern, Aleksander Gjorgjev, aquest dilluns.

Amb aquesta reforma es pretén tallar d’arrel el debat, que cada vegada va prenent més força a la societat macedònia, sobre la conveniència que el govern aprovi el matrimoni homosexual.

En cas que aquesta reforma prosperés, no seria el primer govern que  aprovaria una mesura d’aquest tipus. No fa gaires dies el govern eslovac va aprovar una mesura similar, i el govern polonès ho va fer fa més temps. Un altre exemple controvertit és de   Croàcia, on es va fer un referèndum, per tal de fer aquesta esmena constitucional.

El Partit Socialdemòcrata, el principal partit de l’oposició, ja ha manifestat el seu disgust per una proposta d’aquest tipus. Creuen que és una mesura innecessària i que entra en contradicció amb els nous temps.

Tot i això és molt probable que es pugui aprovar, ja que compta amb el suport del partit governant, el conservador VMRO-DPMN, i el seu aliat, el partit albanès de la Unió Democràtica per la Integració. A més, com que cal una majoria de dos terços del parlament, sembla que també podrà comptar amb el suport de l’altre partit albanès, a l’oposició, el Partit Democràtic Albanès.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s