Nova legislació que reconeixerà les parelles homosexuals a Croàcia

El passat mes de desembre es va organitzar un referèndum a Croacia, on la població havia de votar una reforma constitucional segons la qual el matrimoni es definia per ser, exclusivament, la unió d’un home i d’una dona.

El referèndum va ser impulsat per una orgnització catòlica, En nom de la família, que va recollir més de 700.000 signatures sol·licitant-lo. Legalment, per tant, segons la legislació croata, aquest referèndum s’havia de tirar endavant, tot i que el govern s’hi va oposar i va titllar aquesta propopsta d’homòfoba.

La participació va ser molt baixa, ja que no va superar el 40%, i va guanyar per una majoria del 65% dels vots l’opció de fer la reforma constitucional.

Aquesta organització catòlica pretenia impedir que es complís la promesa electoral dels socialdemòcrates d’aprovar una llei que permetés el matrimoni homosexual.

Ara, uns mesos després d’aquest referèndum, el govern de Zoran Milanovic ha anunciat una llei que donarà drets a les parelles homosexuals, tot i que formalment no es dirà matrimoni i no gaudiran de tots els avantatges que implica el matrimoni, per respecte als resultats del referèndum, segons el govern.

Amb aquesta llei es regularan aspectes com l’herència, pensions de viduïtat, però, en canvi, no preveurà altres drets, com pot ser l’adopció.

Ara caldrà veure com evoluciona el tràmit parlamentari i la reacció de les organitzacions conservadores que van promoure el referèndum, que ja han anunciat que el que farà aquesta llei és violentar la decisió de la població croata expressada a les urnes.

Ara fa uns dies, el parlament eslovac també va aprovar una reforma constitucional en els mateixos termes, és a dir que el matrimoni es defineix per ser la unió d’un home i d’una dona.

3 thoughts on “Nova legislació que reconeixerà les parelles homosexuals a Croàcia

  1. the metal got (@britishsteel87) 26 Juny 2014 / 1:43 PM

    Justament ahir vaig veure la pel·lícula “Parada”, de Srdan Dragojevic, que denuncia la situació dels homosexuals a Sèrbia (i de retruc a la resta dels Balcans). Una llei com aquesta és un pas en la bona direcció, n’estic convençut. Tant de bo tiri endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s