Albània, candidata a ser membre de la Unió Europea

Aquest dimarts, 24 de juny, els 28 estats que conformen la Unió europea han acceptat Albània com a candidata a integrar-s’hi.

Ja feia temps que aquest estat balcànic estava esperant una decisió d’aquest tipus. L’any 2008, la seva candidatura havia estat rebutjada i, durant tots aquests anys, se li han exigit tota una sèrie de reformes. Ara bé, aquest nou estatus no vol dir que comencin de manera immediata les negociacions per a la integració, sinó només el reconeixement que es va pel bon camí.

Altres països que tenen aquest estatus són Sèrbia, que va iniciar negociacions aquest mes de gener, Montenegro i Turquia, que està esperant des de fa molts anys passar a formar part de la Unió Europea.

Darrerament s’havia rumorejat amb aquesta possibilitat, però declaracions de diferents líders europeus semblaven desmentir que es pogués fer aquest anunci en aquests moments. L’Estat espanyol s’havia mostrat, particularment, molt reticent a aquesta decisió.

De tota manera, els estats europeus continuen demanant esforços a Albània, i insisteixen,, sobretot, en la lluita contra la corrupció, el crim organitzat i demanen, també, més reformes de tipus administratiu i econòmic.

L’entusiasme europeista de la població, però, ha disminuït en els darrers temps. Segons les últimes enquestes ara només el 71% de la població és favorable a l’ingrés a la Unió Europea, quan l’any l’any passat aquest suport era del 85%.

Kosova i Bòsnia i Hercegovina també estan esperant assolir aquest estatus de països candidats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s