Setmana d’aldarulls a Macedònia

Macedònia és un estat on de tant en tant es produeixen brots de violència ètnica que fan trontollar el fràgil equilibri en què se sustenta la política del país. Aquesta setmana n’hem tingut un altre exemple.

Kosovo & Mazedonien - 4. Tag

Foto: Ohrid, a l’oest de Macedònia
Font. Photo Pin

Dilluns passat el Comitè Hèlsinki de Macedonia, que fa el seguiment sobre el respecte dels drets humans en el país, va emetre un informe sobre l’any 2013.

Esmentava, amb preocupació, 116 incidents violents transcorreguts durant l’any. D’aquests incidents, un 80% eren de caràcter ètnic, entre albanesos i macedonis i la resta tenien a veure amb la violència de gènere i amb l’orientació sexual.

L’any passat va ser un any particularment tens en aquest sentit, ja que van haver-hi nombrosos conflictes. Es van donar particularment a la zona més occidental de l’estat, que és on es concentra la majoria de la població albanesa. Com a ciutats especialment “conflictives” esmenta Tetovo, la capital albanesa de Macedònia, Gostivar, Struga i Kumanovo. En canvi, en una altra ciutat important com Debar no s’hi van produir incidents.

Aquesta setmana mateix hi ha hagut més esdeveniments de violència ètnica que tornen a posar de manifest aquest conflicte latent.

En un barri d’Skopje, Gjorce Petrov, dilluns, un jove macedoni va morir a causa de les ferides provocades, presumptament, per un atracador albanès. Arran d’aquest fet s’han produït diferents concentracions i marxes cap al barri albanès de Saraj. Hi ha hagut incidents violents i la policia ha fet desenes de detencions.

One thought on “Setmana d’aldarulls a Macedònia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s