Počitelj, una joia poc coneguda de Bòsnia

P1030170

Si alguna vegada us deixeu caure per Dubrovnik, no perdeu l’oportunitat  de visitar aquest petit i tranquil poble envoltat de muntanyes, travessat pel riu Neretva, d’aspecte medieval i amb tot de carrers costeruts i de pedra.

P1030173

P1030178

Pocitelj forma part de la municipalitat de Capljina, en el cantó d’Hercegovina-Neretva, no gaire lluny de la ciutat de Mostar, uns 30 quilòmetres.

El poble està situat ben bé al marge esquerre del riu Neretva, que li dóna un encant molt especial.

La fortalesa de Počitelj és esmentada per primera vegada l’any. Es creu que el poble ja existia abans i que va ser fortificat el segle XIV, durant el regnat del rei Tvrtko I de Bòsnia . Sembla que la fortalesa va ser finançada per la República de Ragusa (l’actual Dubrovnik ) .

P1030169

Després de diversos intents fallits, els otomans es van apoderar de la ciutadella a finals del segle XV. A partir de llavors, la fortalesa es va convertir en un baluard contra els intents de conquesta de la República de Venècia de Dalmàcia.

A partir del segle XVI es van començar a construir els edificis que han acabat donant aquest aire oriental al poble, com la madrassa, la mesquita (Sisman Ibrahim Paixa), els banys i la Torre del rellotge.

P1030168

L’any 1991, data del darrer cens de Bòsnia (el darrer s’ha fet aquest últim any, però encara no se’n saben les dades oficials), tenia uns 900 habitants, dels quals el 73% eren musulmans.

 P1030176

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s